چاپگرهای جوهرافشان، از محبوبترین پرینترها برای مصارف خانگی هستند. برخلاف پرینترهای لیزری، که برای ثبات متون روی کاغذ از تونر استفاده میکنند و برای شرکتهایی با حجم کاری بالا طراحی شدهاند، پرینترهای جوهری از طریق سوزنهای نازلی که روی هد پرینتر قرار دارند، اقدام به پرتاب جوهر روی کاغذ میکنند.
کارتریجهای پرینترهای جوهرافشان، براساس ماهیت جوهری که درون آنها است در دو گروه دای و پیگمنت قرار گرفته و به صورت رنگدانه و مایع هستند. از نظر رنگ بندی نیز یک کارتریج مشکی و یک کیت رنگی، که درون آن سه رنگ قرمز، زرد و آبی قرار دارد، را شامل می شود. نوع دیگری از پرینترهای جوهری نیز وجود دارند که کارتریج داخل آن قرار نمی گیرد و بنابر دقت رنگ ها، دارای ۴ یا ۶ مخزن جوهر هستند که جوهر آن را به صورت بطری تهیه کرده و مخزن جوهر به راحتی قابلیت پر کردن دارد.
مزایای استفاده از پرینتر جوهرافشان
اگر بین انتخاب پرینتر لیزری و جوهری مردد ماندهاید، ابتدا نیازی که به آن دستگاه دارید را در نظر بگیرید. اگر به دنبال چاپ با کیفیت اشکال گرافیکی، عکسها و نمودارها هستید پرینترهای جوهری برای شما بهترین انتخاب هستند. نکته دیگری که باید در رابطه با این پرینترها بدانید، میزان سروصدای آنها است. پرینترهای جوهری به نسبت پرینترهای لیزری، در حین کار سروصدای پایینتری داشته و آلودگی صوتی کمتری را ایجاد میکنند.
یکی دیگر از ویژگیهای پرینتر جوهرافشان، که سبب محبوبیت این چاپگر در بازار دستگاههای اداری شده است، قیمت خرید ارزان و به صرفه آن است. اگر قصد خرید پرینتر داشته باشید، بعد از مراجعه به این بازار متوجه اختلاف قیمت پرینتر لیزری و جوهری خواهید شد. قیمت این پرینترها از یک میلیون و نیم شروع شده و به بیست میلیون تومان هم میرسد که قیمت های بالا متعلق به پرینترهایی است که دارای مخزن پرکن جوهر هستند.
البته باید در نظر داشته باشید که علی رغم قیمت منعطف این نوع از پرینترها، کارتریج پرینتر جوهری، قیمت خرید بسیار بالا و البته ظرفیت و عمر پایینی دارد و اگر برای یک دوره طولانی از پرینتر جوهری استفاده نکنید، کارتریج و هد آن خشک شده و بلا استفاده میشود. جوهر کارتریج نیز مانند هر ماده دیگری تاریخ انقضا دارد، بنابراین با گذشت زمان جوهر درون این منبع نیز خشک شده و از کار میافتد.